Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

13 ώρες για μια απόφαση

07/05/2010
Σε πολιτισμένα κράτη η απόφαση ορισμού αγώνων θα ήταν θέμα ολίγων λεπτών, όμως για τη Σούπερ Λίγκα στην Ελλάδα αυτό ήταν... Γολγοθάς!
Το «μέγα» ζήτημα μετά τις χθεσινές νέες αναβολές των παιχνιδιών της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού και ΑΕΚ - Αρη) ήταν πότε θα διεξαχθούν!! Αντί λοιπόν η Λίγκα να αποφασίσει αυτοβούλως, έβαλε στο... παιχνίδι και τις τέσσερις ομάδες. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να δημιουργηθεί μπάχαλο, γιατί αυτές προέβαλαν τις δικές τους θέσεις. Τελικά, μετά από περίπου 13 ώρες (!) διαβουλεύσεων (και με παρέμβαση του Ν. Πατέρα) αποφασίστηκε την Κυριακή να διεξαχθεί η 3η αγωνιστική των πλέι οφ (δηλαδή ΑΕΚ - Αρης 4.45 μ.μ ΣΚΑΪ και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 7 μ.μ. ΝΟVA). Η Σούπερ Λίγκα τήρησε δηλαδή το αρχικό πρόγραμμα μετά την αμετακίνητη στάση ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (λέγεται ότι προέβαλαν ζήτημα ισονομίας) με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 19 Μαΐου.
Οι δύο «δικέφαλοι» ήταν της άποψης να γίνουν τα ματς της 3ης αγωνιστικής την Κυριακή. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν κάθετοι. «Αν διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα, παίξτε μόνοι σας», φέρεται να διεμήνυσε στη Λίγκα ο πρόεδρός τους, Θ. Ζαγοράκης, που είχε στο πλευρό του τον ομόλογό του της Ενωσης, Σ. Αδαμίδη.
Κύκλοι του Ολυμπιακού έλεγαν ότι μπορεί να μη μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους το πρόγραμμα, όμως, όταν υπάρχουν απώλειες ανθρώπινων ζωών, δεν δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τη σχεδόν τριήμερη ταλαιπωρία στη Θεσσαλονίκη, ζήτησαν από τη διοργανώτρια αρχή να μετατεθεί για το τέλος των πλέι οφ η 3η αγωνιστική ή να διεξαχθεί την Κυριακή η 4η και την προσεχή Τετάρτη η 3η, ενώ ανάλογη ήταν και η θέση του Αρη.
Αντιθέτως, διαλλακτική στάση κράτησε η ΕΠΟ, που φέρεται να μη διαφώνησε με την επιμήκυνση του προγράμματος (από 16/5 σε 19/5).
Στο μεταξύ, σε αναβολή οδηγήθηκαν ο χθεσινός δεύτερος τελικός βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού (ορίστηκε εκ νέου για αύριο στις 6 μ.μ.) και αυτός του χάντμπολ γυναικών μεταξύ Ν. Ιωνίας - Ορμή Π. (μετατέθηκε για την Κυριακή (5.30 μ.μ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου